[ 1 bericht ] 
 Titel: FAQ Marktplaats (nieuw!)
Ongelezen berichtGeplaatst: 30 Aug 2009 19:53 
Offline
Gebruikers-avatar
Moderator
 Profiel
Wat is dit deel van DPZ?
Op marktplaats kun je producten die een relatie hebben met fotografie aanbieden, ruilen of vragen. Voor het starten van een topic heb je minimaal 50 posts op DPZ nodig.

Wat mag je aanbieden in de Marktplaats:

In een notendop: alles wat de fotograaf (amateur of prof) gebruikt om zijn/haar hobby of beroep te bedrijven.

Je kunt daarbij denken aan:

Fotoapparatuur:

- Camera’s, digitaal&analoog. Geen camera’s uitsluitend geschikt voor video.
- Objectieven geschikt voor bovenstaand.
- Alle andere accessoires gebruikt op, aan of in de camera zoals geheugenkaarten, film, grips, flitsers, draagriemen etc.
- Tassen, reflectie schermen, lichtmeters e.d.

Fotografie gerelateerde zaken:

- Computerapparatuur. Mits gerelateerd aan fotografie, dus geen joysticks e.d. Gaarne ook geen prehistorische troep waar toch niemand in geïnteresseerd is.
- Software mits het volgens de licentievoorwaarden verkocht mag worden. Illegale zaken worden niet getolereerd!
- Studioapparatuur. Dat wat je nodig hebt om een studio in te richten.
- Donkere kamer benodigdheden.
- Rekwisieten. En dan bedoelen we mooie, zinvolle rekwisieten. Je oude troep mag gewoon naar Marktplaats.nl ;-)
- Literatuur als fotoboeken, tijdschriften etc.

Mocht je twijfelen of iets op de Marktplaats thuis hoort, vraag het dan aan een van moderators vóór je een topic opent. Een eenmaal gestart topic wat volgens het moderatieteam niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet zal verwijderd worden.

Gebruik van topictags:
Mocht je van de marktplaats gebruik willen maken, dan kun je een topic starten met één van de volgende tags in de topictitel:

[TKA] Te koop aangeboden.
[TRA] Te ruil aangeboden.
[TKG] Te koop gevraagd.
[GEV] Gevonden op internet.
[IA] Inkoopaktie. Als je met meerdere DPZ-ers groot wilt inkopen. Degene die het topic start moet bereid zijn de IA zelf te houden.

Gebruik een duidelijke topic titel, waarin duidelijk aangeven wordt wat je te koop hebt. Noem in ieder geval het merk en vergeet niet bij objectieven de mount te vermelden.

Waar moet een advertentie verder aan voldoen:
Advertenties dienen door de verkoper voorzien te zijn van een vraagprijs, die reëel te noemen moet zijn. Voor het verkopen van zaken per opbod verwijzen we je graag door naar ebay e.d.
Het is potentiële kopers niet toegestaan om opmerkingen over de prijs van producten die op marktplaats aangeboden worden, in het topic te posten. Als je het niet eens ben met de vraagprijs van een verkoper, laat de verkoper dit dan weten door middel van een PB. Het is de verantwoordelijkheid van de aanbieder om een realistische prijs te vragen. DPZ wordt bevolkt door fotografen die goed weten wat er in de wereld te koop is. Potentiële kopers wordt ten sterkste aangeraden zich te oriënteren op realistische prijzen van het product waarvoor zij belangstelling hebben.

Als het even kan, voeg dan een of meer foto’s bij van wat je te koop aanbiedt. Als je rekwisieten aanbied is een foto verplicht! Let dan wel op de maximale breedte van 900 pixels.

Slow-chat is niet toegestaan, daar is Kletspraat voor. Topics die geen relatie hebben met fotografie zullen dan ook worden gemodereerd/verwijderd. Ook opmerkingen als “wow wat mooi” of “ik wil ‘m maar ik heb geen geld” zullen gemodereerd worden.

Ook commerciële aanbieders bieden wij graag de mogelijkheid een advertentie op DPZ te plaatsen, neem contact op met René voor meer informatie. Ongevraagde commerciële advertenties zullen direct worden verwijderd.

De moderators:
Marktplaats wordt gemodereerd door Allstar, Arnold, pz en Govert Mochten er vragen of problemen zijn schroom dan niet één van de moderators een berichtje te sturen, daar zijn wij voor.

Tot slot:
Voor een verkoop of aankoop advies verwijzen we je graag door naar ons subforum Aankoop/Verkoop adviezen.

Berichten die niet in overeenstemming met het bovenstaande zijn kunnen door mods worden aangepast of verwijderd.

Veel plezier in onze marktplaats.

Disclaimer: DPZ (DutchPhotoZone) kan nooit op enige wijze verantwoordelijk/aansprakelijk gesteld worden voor eventuele problemen voortvloeiend uit informatie en/of correspondentie op/via het forum.
Long ago, it must be, I have a photograph
Preserve your memories, they're all that's left you


Licht Donker  
.
Forumindex » Marktplaats » Marktplaats
Berichten weergeven van de afgelopen:  
Dit onderwerp is gesloten. Je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.    [ 1 bericht ] cron
Grijswaarden
Powered by phpBB3
[ Time : 0.021s | 14 Queries | GZIP : On | Load : 0.21 ]