[ 1 bericht ] 
 Titel: Workshop Studiofotografie 16 en 30 sept. (10% DPZ-korting)
Ongelezen berichtGeplaatst: 30 Mei 2012 10:39 
Offline
Gebruikers-avatar
team DPZ
 Profiel
DIGIFOTO Pro organiseert op zondag 16 en 30 september een vijf uur durende workshop studiofotografie. Twee professionele fotografen leggen je de complete basis uit, er zijn twee studio-opstellingen en twee modellen aanwezig die je zelf kunt fotograferen.

Tijdens deze workshop studiofotografie leggen fotografen Rául Neijhorst en Remco van Vondelen je alles uit over dit genre. De workshop is gericht op fotografen die nog geen tot weinig ervaring in de studio hebben en zelf aan de slag willen. De workshop vindt plaats in Rijswijk, tegen de rand van Delft.

Afbeelding
Zelf aan de slag in de studio

Twee fotografen, twee studio's, twee modellen

We hebben niet alleen twee fotografen voor je klaarstaan. Er zijn ook twee studio-opstellingen en twee modellen aanwezig. De groep wordt na de uitleg van de basis in tweeën gesplitst zodat iedereen aan bod komt om te fotograferen en er veel ruimte is voor individuele hulp en uitleg van de fotografen.

High-key en low-key

We gaan fotograferen op een zwarte en een witte achtergrond. Je krijgt uitleg over het opstellen van het licht en over high- en low-key technieken. Ook de interactie met modellen komt aan bod. Jilly Knol en Elyssio Ramos staan gedurende de hele workshop voor je klaar.

Afbeelding
Tijdens de workshop op 16 september zijn modellen Yani (foto) en Sami Talip aanwezig om te poseren voor de deelnemers - Foto © Rául Neijhorst.


Kosten - 10% korting voor DPZ-leden

De kosten voor deze uitgebreide vijf uur durende workshop bedragen 125 euro. Hiervoor krijg je een intensieve en leerzame dag, een uitgebreide lunch verzorgt door BroodjesExpress, koffie, thee en frisdrank is aanwezig. Een pen en notitieblokje liggen voor je klaar. Vergeet niet je eigen camera mee te nemen!

DPZ-leden krijgen 10% korting, je betaalt dus geen €125, maar €112,50. Vul bij het aanmeldformulier in het veld 'opmerkingen' de code DPZ 10% in en de korting wordt automatisch verwerkt.

Aanmelden
Wil je aanwezig zijn bij de workshop op 16 of 30 september? Meld je dan aan via het formulier.

Ga naar het aanmeldformulier

Programma

 • 11:00 - 11:30 Ontvangst
  Bij aankomst staat koffie, thee en fris gereed.
 • 11:15 - 11:30 Kennismaking
  De fotografen introduceren zichzelf en doen een kort rondje langs alle deelnemers.
 • 11:30 - 12:30 Basisbegrippen en de ingrediënten voor een goede foto
  Raul en Remco leggen je alles uit over de benodigde basisbegrippen en de invloed van sluitertijd, diafragma en iso-waarden bij studiofotografie. Ook leer je alles over licht en wat daar bij komt kijken.
 • 12:30 - 13:00 Lunch
  Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met luxe broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs.
 • 13:00 - 15:00 Studiofotografie in de praktijk
  Je hebt de theorie onder de knie, tijd om aan de slag te gaan! De workshopruimte wordt omgetoverd in twee studio's. In de ene gaan we met flitslicht aan de gang, in de andere studio laten we je zien hoe je met continulicht kunt werken.
 • 13:00 - 13:30 Basisopstelling, zwarte achtergrond, modelinteractie, low-key
  In het eerste deel van de praktijkworkshop gaan we aan de slag met studio-opstellingen bij een zwarte achtergrond, modelinteractie en laten we je zien hoe je low-key-foto's maakt.
 • 13:30 - 14:00 Opstelling witte achtergrond, high-key
  Vervolgens verplaatsen we ons naar de studio met witte achtergrond voor high-key-foto's.
 • 14:00 - 15:00 Groepen gesplitst - fotograferen bij zwarte en witte achtergrond
  Nu iedereen alles onder de knie heeft worden de groepen gesplitst en kan er bij de zwarte en witte achtergrond gefotografeerd worden
 • 15:00 - 15:30 Photoshop, snel resultaat
  Foto's gemaakt? Dan gaan we over op de bewerking. Raul en Remco leggen uit hoe je in eenvoudige stappen snel een mooi resultaat kunt bereiken, zonder uren per foto bezig te zijn.
 • 15:30 - 16:00 Fotobespreking
  Tot slot bespreken de fotografen de foto's die tijdens de workshop gemaakt zijn.

Over de fotografen

Rául Neijhorst en Remco van Vondelen werken samen in een uniek samenwerkingsverband onder de naam Die2fotografen.nl. Allebei hebben ze hun eigen stijl en werkwijze. Ze zijn bijna elkaars tegenpolen wat de fotografie betreft, maar één ding delen ze: hun passie voor mensenfotografie in de breedste zin van het woord.
Verschillende specialiteiten

Remco is gespecialiseerd in lichte foto's met witte achtergrond en high-key-opnamen. Rául werkt voornamelijk met donkere achtergronden. Terwijl Remco studioflitsers en reportageflitsers gebruikt, werkt Rául met continulicht. Hij begon jaren geleden met bouwlampen in zijn studentenkamer en wist daarmee al professionele resultaten te bereiken.

Met al je vragen over Nikon kun je terecht bij Remco, die zowel de F4, D70, D200, D300 en D700 intensief gebruikt heeft. Rául werkt met Sony (F828) en heeft ruimschoots ervaring met Canon (D60, 20D, 30D, 40D, 7D, 5D Mark II en 5D Mark III).

Afbeelding
Foto © Rául Neijhorst


Licht Donker  
.
Forumindex » Marktplaats » Workshops
Berichten weergeven van de afgelopen:  
Reageren op dit onderwerp    [ 1 bericht ] cron
Grijswaarden
Powered by phpBB3
[ Time : 0.020s | 17 Queries | GZIP : On ]