[ 2 berichten ] 
 Titel: Dagworkshop Waterfotografie "de Wieden" 2012
Ongelezen berichtGeplaatst: 06 Mrt 2012 11:38 
Offline
Gebruikers-avatar
 WWW  Profiel
dagworkshop waterfotografie 'de Wieden'
zondag 13 mei 2012


Afbeelding

...een mooie foto maak je niet, die bestaat al. De kunst is niet het maken maar het zien...

Samenvatting workshop
Water is één van de mooiste aspecten van landschapsfotografie. Uitgestrekte meren en weidse plassen reflecteren met de indrukwekkende Hollandse luchten. De perfecte spiegeling van immense wolken luchten, de minimale rimpeling van het oppervlak of juist de rimpeling laten vervagen tot een mysterieuze zachte mistige waas. En natuurlijk genieten we van de prachtige vogels die zich rond het water bevinden, bijv. de zwarte stern.

Afbeelding

En hoe kun je dat beter beoefenen dan vanaf het water zelf in één van Nederlands mooiste water natuurgebieden, de Wieden nabij Giethoorn. Daarom gaan we met een eigen boot en schipper het gebied verkennen!

In deze workshop gaan we bezig met de technieken van de natuurfotografie rond het water. Denk aan werken met reflecties, waterlandschappen, compositie, lijnen in de compositie, plaatsing horizon, gebruik van verschillende filters (denk aan o.a. polarisatie- of ND-gradiënt filters) maar ook het vastleggen van watervogels (o.a. de dán broedende zwarte stern!). Dit alles vanaf het water of met uitzicht op het water. Niet alleen de uitgestrekte plassen van de Beulaker- en Belterwiede maar ook de kleine slootjes tussen de rietvelden door.

Afbeelding

Een dag met theorie maar vooral heel veel praktijk. Na het relatief korte theoretische deel in het bezoekerscentrum gaan we zo snel mogelijk het water op om tot in de namiddag te genieten van de mogelijkheden. We beginnen bij de broedende Zwarte Sterns en varen daarna over de grote Beulakerwiede de rietlanden in. We varen door het dorpje Dwarsgracht waarbij het water de hoofdstraat vormt (sommige huizen zijn zelfs alleen per boot te bereiken!). De lunch zullen we onderweg nuttigen op één van de vele eilandjes waarna we onze vaartocht zullen voortzetten richting het bezoekerscentrum. Het laatste deel van de middag besteden we aan het nabespreken van de foto's.

Afbeelding

Uitgebreide workshopbeschrijving
De uitgebreide workshopbeschrijving kun je in downloaden in PDF. Hierin zit het uitgebreide programma, alle informatie wat mee te nemen, etc.:
Afbeelding

data, locatie en prijs
De workshop start om 9:30 en eindigt rond 17:00 in het bezoekerscentrum 'de Wieden' in St. Jansklooster en vindt plaats op
  • zondag 13 mei 2012
De prijs van de workshop bedraagt 99 euro en is inclusief thee/koffie, lunch, boottocht en digitale reader.

Aanmelding en informatie
Voor informatie over aanmelding, betaling en voorwaarden KLIK HIER. Wanneer u zich heeft aangemeld ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de uitgebreide informatie met daarin het uitgebreide programma, wat mee te nemen, routebeschrijving, etc.

Met vriendelijke groeten en tot ziens,
Johan van der Wielen
workshop@schoffie.eu / 06-25064614

Afbeelding
Johan van der Wielen ~ schoffie's nature ~ www.schoffie.eu natuurfotografie, cursussen en fotografiereizen


Licht Donker  
.
 Titel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 08 Mrt 2012 12:23 
Offline
Gebruikers-avatar
 WWW  Profiel
tweede datum (17 juni) is komen te vervallen en wordt nu exclusief voor leden/klanten/lezers Touractief/op pad. Verder komt er nog een extra datum bij (20 mei) welke exclusief is voor leden/lezers Natuurmonumenten!
Johan van der Wielen ~ schoffie's nature ~ www.schoffie.eu natuurfotografie, cursussen en fotografiereizen


Licht Donker  
.
Forumindex » Marktplaats » Workshops
Berichten weergeven van de afgelopen:  
Reageren op dit onderwerp    [ 2 berichten ] cron
Grijswaarden
Powered by phpBB3
[ Time : 0.020s | 17 Queries | GZIP : On ]