[ 1 bericht ] 
 Titel: Fotografiereis Finland: landschappen en beren HERFST 2012
Ongelezen berichtGeplaatst: 06 Mrt 2012 11:29 
Offline
Gebruikers-avatar
 WWW  Profiel
9 daagse fotografiereis ~ de Finse Herfst ~ centraal Finland
zaterdag 22 t/m zondag 30 september 2012


Afbeelding

...een mooie foto maak je niet, die bestaat al. De kunst is niet het maken maar het zien...

Samenvatting reis
Finland is één van Europa’s mooiste landen wat natuurschoon en fauna betreft. Het grote land met lage bevolkingsdichtheid heeft een overvloed aan meren en bossen. De zonsopkomst of ondergang, reflecterend in het spiegelgladde wateroppervlak met een glooiend landschap op de achtergrond geven sprookjesachtige beelden. En tussen al dit indrukwekkende natuurschoon ontwaren we ineens het zacht geritsel van één van Europa’s grootste diersoorten… de bruine beer.

Afbeelding

Onder leiding van professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen (http://www.schoffie.eu) gaan we aan de slag met het in beeld brengen van het imponerende landschap en de velen dieren. De reis focust zich op de Kainuu regio in centraal Finland. Vanuit een vaste accommodatie in het ultieme wandelgebied van Hossa trekken we er elke dag op uit om de diverse elementen van Finland te ontdekken zoals o.a. Oulanka National Park, beren in Vartius, Julma Ölkky en oerbos Näränkä. Zie voor alle beelden: http://www.schoffie.eu/index.php?i=archief&cat=447

Afbeelding

De reis is een fotografie cursusreis rond het thema natuurfotografie en geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen met (digitale) spiegelreflex of een geavanceerde compact camera. Elke dag zal er een stuk theorie worden behandeld, denk aan landschaps-, macro- en dierfotografie en iedere avond worden de foto’s van de dag nabesp-roken. Er gaat een laptop en beamer meer. Verder is naast de accommodatie (Finse blokhut) op alle Finse luxe aanwezig: een sauna, een meer met roeibootjes en een kampvuurplaats.

Afbeelding

Dierfotografie: beren, rendieren en ... wolven en veelvraten!
Rendieren zullen we overal vinden maar voor de beren gaan we naar een speciale plek. De beren zijn weliswaar gewend aan het klikken van de camera maar blijven wild! Als je geluk hebt komen de ze tot slechts enkele tientallen meters. En als we helemaal geluk hebben kunnen we ook wolven en zelfs veelvraten vastleggen.

Afbeelding

Uitgebreide reisbeschrijving en informatie
De uitgebreide reisbeschrijving kun je in downloaden in PDF. Hierin zit het uitgebreide programma van dag tot dag, alle informatie omtrent accommodatie, eten en drinken, transfers, wat mee te nemen, checklist, informatie over de fotografische cursus, over de berentrip, etc.:
Afbeelding

Datum zomerreis
De reis zal in 2012 2x plaatsvinden: de zomerreis is van zaterdag 2 juni t/m zondag 10 juni (9 dagen), de herfstreis van zaterdag 22 september t/m zondag 30 september (9 dagen), zie hier voor de zomerreis (zomerreis voor 2012 is inmiddels VOL!).

Afbeelding

Voor wie is de reis? Wat heb je nodig?
Deze fotografie reis is voor iedereen toegankelijk met interesse voor fotografie, van spiegelreflex tot uitgebreide compact camera (zie ook de PDF met uitgebreide beschrijving) Daarnaast is de reis redelijk avontuurlijk, zullen we regelmatig met de lunch een kampvuur aansteken in het veld en moet er zelf worden meegeholpen met o.a. de afwas. Het onderkomen is eenvoudig, zijn er meerpersoonskamers met stapelbedden en is een eenvoudige douche aanwezig.

Afbeelding

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers van deze reis is 11, het minimum 6.

Afbeelding

Kosten
De fotografiereis naar Finland kost 1275 euro. Dit is inclusief eten, drinken, verblijf, transport van en naar het vliegveld Oulu, transport naar de diverse fotolocaties in de omgeving èn inclusief 1 nacht berenfotografie. De vliegreis van Nederland naar Oulu (via Helsinki) is niet inbegrepen en moet zelf worden geregeld, zie ook de uitgebreide reisbeschrijving voor de vluchtnummers.

Afbeelding

Aanmelding
Voor informatie over aanmelding, betaling en voorwaarden KLIK HIER

Met vriendelijke groeten en tot ziens in Finland,
Johan van der Wielen
workshop@schoffie.eu / 06-25064614

Afbeelding
Johan van der Wielen ~ schoffie's nature ~ www.schoffie.eu natuurfotografie, cursussen en fotografiereizen


Licht Donker  
.
Forumindex » Marktplaats » Workshops
Berichten weergeven van de afgelopen:  
Reageren op dit onderwerp    [ 1 bericht ] cron
Grijswaarden
Powered by phpBB3
[ Time : 0.021s | 18 Queries | GZIP : On ]