[ 4 berichten ] 
 Titel: Workshop Dierenfotografie Spanje 2011
Ongelezen berichtGeplaatst: 13 Jan 2009 20:53 
Offline
 WWW  Profiel
Workshop Dierenfotografie Spanje | 16-21 Oktober 2011

In oktober zal ik weer een workshop dierenfotografie leiden in het noorden van Spanje.

Met een groep van maximaal 14 mensen zullen we het grootste dierenpark ter wereld bezoeken, waar we meer dan honderd verschillende diersoorten van de vijf continenten kunnen fotograferen.

De dieren leven in semi-wilde omstandigheden in grote open gebieden die natuurlijk omheind zijn door spectaculaire steile rotswanden. Roestende ijzermineralen hebben het gesteente prachtige bruinen en rode tinten gegeven. Dit geeft ons de mogelijkheid om de dieren te fotograferen met unieke, natuurlijke achtergronden. Door de hoge kwaliteit van leven in het park reproduceren de dieren relatief makkelijk, dus de kans is groot dat we kleintjes zullen zien.

Deze workshop is gericht op het verbeteren van je techniek, en het aanleren van een creatieve manier van kijken, wat al snel zal leiden tot betere foto's. Aan het begin van elke dag zullen we fotobesprekingen houden, waarbij ik een selectie van de vorige dag geschoten foto's zal analyseren - het is niet alleen leuk om te zien wat anderen op dezelfde locatie hebben geschoten, maar ook erg leerzaam. In het park zelf zal ik persoonlijke begeleiding geven aan alle deelnemers.

Uiteindelijk zal je met een hoop nieuwe kennis en een collectie mooie beelden naar huis gaan!

Een collectie van foto's vind je hier.

Mogelijke onderwerpen zijn: de grootste kudde olifanten buiten Afrika, nijlpaarden, tijgers, leeuwen, zebra's, lynxen, struisvogels, bruine beren, giraffes, wolven, waterbok, herten, bizons, neushoorns, verschillende roofvogels, watusi, gnoes, waterbuffels en gorilla's.

We overnachten in een sfeervolle, gerestaureerde herberg uit de 14e eeuw, vlakbij het park. Daar zullen we ook de fotobesprekingen houden.

Deze workshop is geschikt voor elk ervaringsniveau. Bij sommige dieren kun je heel dichtbij komen en heb je voldoende aan een groothoek of een korte zoomlens, veel van de roofdieren zijn vaak wat verder van ons verwijderd en daar is een lens van 300mm of langer handig.

De prijs bedraagt 795 Euro, vanaf Santander.

Als je wilt vliegen, dan moet je als luchthaven Santander kiezen. Met de auto is het vanuit Nederland ongeveer 14 uur rijden. Mensen die willen carpoolen kunnen zich bij ons aanmelden zodat wij een en ander kunnen coördineren.

Mocht je interesse of vragen hebben, stuur dan even een mailtje via mijn website.

Kijk hier voor meer informatie (Engels): Squiver Photo Trips


Over Squiver
Fotografiereizen zijn tegenwoordig erg populair. Steeds vaker zie je (amateur)fotografen die fotoreizen aanbieden naar allerlei bestemmingen, en vaak voor een heel schappelijke prijs. Wat veel mensen niet weten, is dat voor de meeste van die fotografen het organiseren van zo'n fotoreis niets anders is dan een truc om zelf zonder kosten in dat gebied te kunnen fotograferen. De deelnemers betalen de vakantie van de fotograaf. Wij vinden dit geen goede zaak. Iemand die met ons op reis gaat, kan er op vertrouwen dat wij vaak al meerdere malen op de bestemming zijn geweest, en daar al uitvoerig hebben gefotografeerd. Wij kennen het gebied en weten de mooiste plekjes te vinden, ook die van de gebaande paden liggen. We weten het beste tijdstip voor ieder onderwerp, zodat we gebruik kunnen maken van het gunstigste licht. We zijn er voor de deelnemers, en niet andersom. Marsel zal alleen zelf fotograferen als zijn hulp niet nodig is. Uit ervaring weten we dat het voor veel mensen interessant is om een professional aan het werk te zien, want ook daar kun je van leren. En verder zijn we van mening dat er vooral veel gelachen moet worden. :)

Over Marsel
Ik ben een professionele natuurfotograaf uit Amsterdam. Mijn werk wordt wereldwijd gebruikt in reclame, design en tijdschriften, zoals National Geographic en Geo. Veel van mijn foto's zijn bekroond, zo won ik onder andere drie keer de eerste prijs in de International Photography Awards, de eerste prijs bij de European Wildlife Photographer of the Year, de eerste prijs bij Nature's Best International Photography Awards, en was ik meerdere keren finalist bij de prestigieuze BBC Wildlife Photographer of the Year Awards. Ik heb een achtergrond als art director in de reclame, en dat zie je nog steeds terug in mijn werk: simpele, heldere beelden met een sterk grafisch karakter, en uitgesproken vormen en kleuren die snel en eenduidig communiceren. Samen met mijn vrouw, Daniëlla, organiseer ik gespecialiseerde natuurfotografiereizen voor alle ervaringsniveaus naar bestemmingen over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op de website. Daar vind je ook testimonials van deelnemers die eerder met ons op reis zijn geweest.
In de loop der jaren heb ik op dit forum ook de nodige series gepost. Hieronder vind je een overzicht:

Voorgaande series:
Het Jaar van de Olifant - 2010
Ursus arctos - Finland 2009
Op Safari in Spanje - 2008
Beren fotograferen in Finland - 2008
Thirstland - Namibië 2008
Japan - Wit & Wild 2008
The Land God Made In Anger - Namibië 2007
Expeditie Alaska: Bruine Beren - 2007
Namibia Untamed 2006

Afbeelding


Laatst gewijzigd door Marsel van Oosten op 08 Mrt 2011 13:29, in totaal 2 keer gewijzigd.

Licht Donker  
.
 Titel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 18 Jul 2010 20:52 
Offline
 WWW  Profiel
Update: Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Heb je interesse, aarzel niet!


Licht Donker  
.
 Titel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 18 Jul 2010 21:09 
Offline
Gebruikers-avatar
 Profiel
Ik zit dan helaas al in Zuid-Afrika in HluweHluwe, dus kan niet mee.
nikon d810, veel glaswerk en profoto flitsers.


Licht Donker  
.
 Titel: Re: Workshop Dierenfotografie Spanje 2010
Ongelezen berichtGeplaatst: 27 Jul 2010 17:19 
Offline
 WWW  Profiel
Veel plezier. Perfecte plek voor neushoorns.


Licht Donker  
.
Forumindex » Marktplaats » Workshops
Berichten weergeven van de afgelopen:  
Reageren op dit onderwerp    [ 4 berichten ] cron
Grijswaarden
Powered by phpBB3
[ Time : 0.021s | 15 Queries | GZIP : On ]