[ 5 berichten ] 
 Titel: IRC Ypres Rally 2011
Ongelezen berichtGeplaatst: 02 Jul 2011 21:48 
Offline
 Profiel
Binnen de Intercontinental Rally Challenge (IRC) wordt één wedstrijd in de Benelux verreden: de Ypres Rally. De service en het startpodium bevinden zich op de Grote Markt in het centrum van Ieper; de rally zelf wordt verreden in de omgeving van Ieper (België). Kenmerkend voor de Ypres Rally zijn de kronkelende landweggetjes waarbij het de kunst is deze bochten flink te snijden. De Belg Freddy Loix is onbetwist heer en meester in Ieper en heeft dit jaar zijn zevende overwinning behaald.

1.
Afbeelding

De Tsjechische rallyrijder Jan Kopecký uitkomend voor het officiële Skoda-fabrieksteam belandde bij de shakedown (test voorafgaand aan de rally) in de sloot hetgeen flinke schade tot gevolg had. Op de foto is de gerepareerde auto van Kopecký te zien met op de achtergrond de Grote Markt in Ieper. Ondanks dat de auto volledig hersteld was is Kopecký niet van start gegaan in de rally: vrijdagochtend bleek dat zijn navigator zijn sleutelbeen had gebroken.


2.
Afbeelding

De achterkant die wegglijdt bij het insturen van de bocht op bovenstaande foto laat zien dat de 23-jarige Thierry Neuville op de limiet rijdt. Ver heeft deze agressieve rijstijl hem niet gebracht: op de eerste proef van de wedstrijd breekt na een paar bochten de velg waardoor zijn wedstrijd voortijdig wordt beëindigd.


3.
Afbeelding

De Britse Peugeot-rijder Guy Wilks vloog over de proeven en had na de eerste serie van drie proeven slechts een achterstand van 14 seconden op de leider in de wedstrijd. Helaas sloeg op de tweede dag het noodlot toe voor Wilks; twee lekke banden leidden tot een onoverbrugbare achterstand waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats aan de finish.


4.
Afbeelding

Vorig jaar maakte de 18-jarige Karl Kruuda zijn debuut in Ieper en dit jaar was het pas zijn tweede rally op verharde ondergrond met de Skoda Fabia. Voor de meesten zouden dit genoeg redenen zijn om de wedstrijd rustig op te bouwen en vooral veel te leren ... maar getuige de spectaculaire doorkomsten die hij liet zien dacht hij daar anders over.


5.
Afbeelding

De winnaar van de Ypres Rally 2007 Luca Rossetti schreef zich in met een Abarth Grand Punto. Hiermee was hij de enige vertegenwoordiger van de Italiaanse constructeur. Toch weerhield dit de fan op de foto er niet van om zijn held extra aan te moedigen.


6.
Afbeelding

Na op vrijdag zes proeven te hebben gereden kwamen de auto’s weer terug op de Grote Markt in Ieper voor een laatste servicebeurt. Op de foto komt Freddy Loix - de leider in de wedstrijd - terug op de Grote Markt en wordt op het podium door de speaker gevraagd naar zijn ervaringen van de dag


7.
Afbeelding

De Italiaan Luca Betti kende geen gelukkige wedstrijd in Ieper. Op zaterdag rijdt hij een groot gedeelte van de proef met een opengeslagen motorkap. Met het beperkte zicht en de verraderlijke weersomstandigheden is opperste concentratie en blindelings vertrouwen in de navigator vereist.


8.
Afbeelding

Voor zevenvoudig Belgisch rallykampioen Patrick Snijers was de Ypres Rally het debuut van zijn nieuwe rallybolide: de Mini Countryman Cooper S. De dwarse rijstijl van “De Lange” leverde de Mini bij zijn debuut een fraaie vijfde plaats op.


9.
Afbeelding

Op het laatste moment kreeg de jonge Nederlander Hans Weijs het budget rond om voor de eerste keer met een Skoda Fabia Super2000 van start te gaan. Het snijden van de bochten bleek hij zich goed eigen gemaakt te hebben waardoor hij het vertrouwen van de sponsors uiteindelijk kon belonen met een fraaie derde plaats.


10.
Afbeelding

Doordat de laatste proeven in de schemering worden gereden koos de Ierse coureur Robert Barrable ervoor om een lichtbak te laten monteren. Deze keuze leek Barrable goed te doen want aan het einde van de zaterdag klokte hij continu top 10-tijden.

Graag hoor ik tips, kritiek, op- of aanmerkingen !


Licht Donker  
.
 Titel: Re: IRC Ypres Rally 2011
Ongelezen berichtGeplaatst: 03 Jul 2011 08:50 
Offline
Gebruikers-avatar
 WWW  Profiel
Hele mooie en afwisselende serie! met mooi verhaal erbij! ^O^

#4 en #6 vind ik de mooiste foto's!
Niet Ziet Jij Wat Zie Zie, Ik Ik


Licht Donker  
.
 Titel: Re: IRC Ypres Rally 2011
Ongelezen berichtGeplaatst: 03 Jul 2011 09:14 
Offline
Gebruikers-avatar
 Profiel
SwederD70 schreef:

Hele mooie en afwisselende serie!


Helemaal eens. Netjes gedaan.. vooral dat afwisselende is goed, dat ontbreekt vaak bij (motor)sport series
nikon d810, veel glaswerk en profoto flitsers.


Licht Donker  
.
 Titel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 03 Jul 2011 17:54 
Offline
 WWW  Profiel
Ja, ik vind het ook heel netjes allemaal! :)
Weinig tot niets op aan te merken, gewoon goed!
Canon EOS 1D MK II | Canon 70-200 F2.8 L | Canon 28-105 F3.5/4.5 | Canon 17-40 F4 L | Canon 420EX | Canon 550EX


Licht Donker  
.
 Titel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 04 Jul 2011 18:30 
Offline
 Profiel
Top serie inderdaad, met het risico als echo te klinken, lekker gevarieerde serie. En ja verhaal erbij levert absoluut pluspunten op. Er wordt met sport m.i. te vaak wat foto's neer geplempt zonder er context bij te geven of zelf maar een naam. Je bent duidelijk niet alleen voor het perfecte plaatje gegaan maar hebt ook enige journalistiek erin gebracht. Top!


Licht Donker  
.
Forumindex » Foto's » Sport
Berichten weergeven van de afgelopen:  
Reageren op dit onderwerp    [ 5 berichten ] cron
Grijswaarden
Powered by phpBB3
[ Time : 0.021s | 14 Queries | GZIP : On ]